Шевченківські читання 2018

«Я на сторожі коло їх поставлю Слово»

9-10 березня вся українська громадськість традиційно вшановує пам’ять талановитого поета і художника, національного генія і пророка Тараса Григоровича Шевченка, віддає данину його літературній і мистецькій спадщині.

Не залишилися осторонь цієї славетної події студенти і науково-педагогічний колектив Івано-Франківської філії ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». Тут, 13 березня поточного року, з ініціативи циклової комісії видавничої справи та редагування зорганізовано традиційний захід з нагоди роковин народження і смерті Тараса Шевченка, який цьогоріч проведено у формі студентських читань.

Спершу всі присутні ознайомилися з відеопрезентації з основними віхами біографії Кобзаря. Опісля ведуча заходу Марія Чічеріна надала слово молоді. У виконанні студентів філії лунали такі невмирущі поезії митця, як «Тече вода з-під явора», «І золотої, й дорогої», «І виріс я на чужині», уривки з поем «Катерина», «Кавказ», «І мертвим, і живим…» та ін.

Майстерність студентського читання оцінювало журі у складі викладачів філологічних дисциплін Марії Бойчук і Тараса Гросевича. Найкращими виконавцями творів Шевченка членами журі визнано Марка Дармонука (група Ж-21), Діану Попову (група П-11) і Святослава Ковбасюка (група ВС-31). Цих «шевченкознавців» голова циклової комісії видавничої справи та редагування Лілія Остапів нагородила солодкими подарунками.

А підсумував святковий захід директор Івано-Франківської філії Університету «Україна» Григорій Кіт. Він подякував присутнім за організоване дійство і додав, що великий син українського народу Тарас Шевченко залишається актуальним у всі часи нашої національної історії.